Werkgevers

Soms lopen zaken anders dan verwacht. Een grote opdracht moet de deur uit, een medewerker is tijdelijk uitgeschakeld. U zoekt extra professionals en of getrainde vervangers? Hooyer Consultancy is uw partner als het gaat om de juiste mens voor uw organisatie te traceren. Onze organisatie beschikt over een breed netwerk van actieve kandidaten, die alleen gestuurd worden als wij 100 % overtuigd zijn van een mogelijke match. Met onze eigen searchsystematiek, contacten in de markt en passie voor mens en werk kunnen wij met "Hoofd, Hart en Handen" een unieke rol binnen uw organisatie vervullen.

Executive search
Onze Executive Search afdeling werkt alleen vanuit exclusieve opdrachten. Samen met onze klant volgen we een volledig en gestructureerd traject. Dit traject bestaat uit het bepalen van de functiedefinitie tot de uiteindelijke invulling en evaluatie. Tijdens de uitvoering van het traject voert Hooyer Consultancy een duidelijke en heldere communicatie, want onze opdrachten gaan verder dan het "doorgeven" van kandidaten.

Werving & selectie
Onze jarenlange ervaring vormt de basis voor een succesvolle werving en selectie. Niet alleen aan kennis en kunde worden eisen gesteld, ook de persoonlijkheid van de kandidaten speelt een cruciale rol.

Hooyer Consultancy werft en selecteert graag voor u! Bij ons is iedere opdracht opnieuw een gestructureerd en actief traject. De uiteindelijke keuze maakt u echter zelf, die kunnen wij u niet besparen. Wij streven ernaar het besluitvormingsproces voor u eenvoudig te maken met de zekerheid dat u de juiste kandidaat hebt geselecteerd.

Hooyer Consultancy werkt voornamelijk op basis van no-cure-no-pay. Dit biedt u zekerheid en motiveert ons steeds opnieuw in onze job te scoren.

Interim Management
In bepaalde bedrijfssituaties hebben bedrijven behoefte aan tijdelijke versterking van het managementteam in extra mankracht of in expertise. Onze ervaring leert dat een externe deskundige beoogde veranderingen sneller kan initiëren en adequater kan doorvoeren. Zoals bij de vervulling van een vast dienstverband, is het ook bij Interim Management belangrijk een goede context- en functieanalyse te houden. Een externe interim manager kan de organisatie ondersteunen bij vraagstukken over onder meer algemeen management, verander- of crisismanagement, projectmanagement, human resources management, quality management, innovatie- en kennismanagement. Om de juiste interim manager voor uw organisatie te zoeken, bewandelen wij, net als bij Executive Search, een gestructureerd traject. We maken o.a. gebruik van persoonlijkheidstesten, capaciteitentesten en we checken gericht de referenties. Kortom, Hooyer Consultancy werkt met veel toewijding en enthousiasme aan haar opdrachten.